Follow Us

Recepty

Šalát s ovčím syrom

Umytý a osušený ľadový šalát natrhajte na menšie kúsky. V miske spolu zmiešajte kúsky rozličných šalátov, pridajte pokrájanú reďkovku, jarnú cibuľku, na kúsky nakrájané farebné papriky, kukuricu a bielu fazuľu. Zmes zeleniny pokvapkajte tekvicovým a olivovým olejom, osoľte, okoreňte, ochuťte citrónovou šťavou a cukrom. Spolu zľahka premiešajte. Potom do misky pridajte nakrájanú šunku a vajcia. Hotový šalát posypte kúskami ovčieho syra.

Miešaná zelenina s ovčím syrom

cibuľa, 1 KL nestuženého rastlinného tuku, baklažán, 2 rajčiaky, žltá paprika, cuketa, 100 ml vody, ½ KL oregána, ½ KL miešaných byliniek, trochu čili korenia, rozmarín, ligurček, strúčik cesnaku, 1 KL vegety, 2 PL sladkej smotany, 60 g ovčieho syra

Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a na tuku opražíme do sklovita.
Baklažán umyjeme, pokrájame na malé kocky a pridáme k cibuli. Rajčiaky obaríme horúcou vodou, ošúpeme, pokrájame na malé kocky, pridáme do zmesi a podusíme. Papriku a cuketu nadrobno nakrájame a pridáme k zelenie. Zalejeme vodou, ochutíme všetkými ostatnými prísadami, pretlačeným cesnakom a zakryté dusíme 15 minút. Nakoniec polejeme smotanou a rozdrobeným ovčím syrom. Necháme 5 minút na slabom ohni dôjsť a podávame.

Faširkový koláč z plechu

1,5 kg mletého mäsa, 3 žemle, 3 vajcia, 2 cibule, 4 ČL kapár, čerstvý tymian, 2 strúčiky cesnaku, 2 cukety, 3 červené papriky, 200 g ovčieho syra, 2 ČL štipľavej horčice, soľ, korenie, mletá paprika

Mleté mäso, žemle a vajcia zamiešame, pridáme k nim ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu, posekané kapary, tymian a rozotretý cesnak. Cukety očistíme, umyjeme, pozdĺžne rozrežeme a nakrájame na plátky. Očistené papriky nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti a ovčí syr na kocky. 2/3 zeleniny a syra pridáme k zmesi so sekaným
mäsom, výdatne ochutíme a dobre zmiešame. Mäsovú zmes rozotrieme navlhčenými rukami rovnomerne po celom vymastenom plechu. Zvyšok zeleniny a syra poukladáme navrch a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 45 minút.

Zelená paprika plnená kajmakom

200 g čerstvého ovčieho syra, 150 ml kajmaku, 2 vajcia, 8 zelených paprík, mletá červená paprika, soľ

Kajmak, ovčí syr a vajcia dobre premiešame a osolíme. Zelené papriky zbavíme semien a naplníme pripravenou zmesou. Potom ich uložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby a upečieme v rúre pri teplote 180°C. Podávame ako teplé alebo studené predjedlo a ako prílohu ku grilovanému mäsu.

 

Pečené zemiaky s ovčím syrom

1,2 kg nových zemiakov, soľ, 8 plátkov ovčieho syra, 4 rajčiaky, cibuľu, 4 nakladané feferónky, trochu sušeného tymiánu, 2 PL oleja, mleté čierne korenie, 4 PL olivového oleja

Zemiaky umyjeme a prerežeme napoly. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Feferónky prerežeme napoly a vyberieme jadierka. Alobal potrieme olejom, poukladáme naň prepolené zemiaky, osolíme, rozdelíme na ne syr, rajčiaky, nakrájanú cibuľu, nakrájané feferónky, posypeme tymiánom, mletým čiernym korením a pokvapkáme olejom. Dobre zabalíme do alobalu, pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov jeden a štvrť až jeden a pol hodiny.

Francuzske špízy so syrovou omáckou

400 g nových zemiakov, cibuľa, cukina, baklažán, 200 g rajčiakov, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja, trochu sušeného rozmarínu, soľ, mleté čierne korenie, 8 drevených špajdlí

Omáčka: 200 g slaného ovčieho syra, strúčik cesnaku, 250 g bieleho jogurtu, 2 PL citrónovej šťavy

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, cibuľu ošúpeme, prerežeme na 4 časti a rozoberieme na 16 kúskov. Zeleninu ošúpeme, umyjeme a spolu so zemiakmi nakrájame na 16 rovnakých kúskov. Všetko striedavo ponapichujeme na 8 drevených špajdlí a poukladáme na vymastený plech. Cesnak očistíme, pretlačíme, premiešame s olejom a sušeným nadrobno nasekaným rozmarínom. Špízy potrieme cesnakovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 30 minút. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Syr pretlačíme cez riedke sito, alebo roztlačíme vidličkou. Cesnak očistíme a pretlačíme. Spolu s jogurtom primiešame k syru, pridáme citrónovú šťavu, osolíme a okoreníme. Podávame s bielym pečivom ku špízom.

Letné calzone

100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného ovčieho syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 200 g mrazeného špenátu (polotovar), 4 paradajky, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie plechu, na hrot noža chilli korenie, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, pol zväzku pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Maslo rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Potom pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, chilli korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Olúpané paradajky zbavené jadierok nakrájame na kocky, pridáme k špenátu a spolu podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Kysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami, posypeme nastrúhaným syrom a pažítkou. Druhú polovicu plátu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200° C a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame.

 

Cviklový šalát s ovčím syrom

220 g červenej repy, 100 g rajčín, 2 cesnakové strúčiky, 1 PL jablčného octu, ½ KL bazalky, polovica hlávkového šalátu, červená cibuľa, 20 g ovčieho syra, soľ a korenie

Červenú repu varíme 15 minút vo vode nie celkom do mäkka. Necháme ochladiť v studenej vode, ošúpeme a nakrájame na plátky. Na malé kocky nakrájané rajčiny zbavené semiačok s drobno nasekanými cesnakovými strúčikmi zmiešame s octom. Pridáme podľa chuti bazalku, korenie a soľ. Plátky repy dáme do rajčinovej zmesi a necháme polhodinu odstáť. Repové plátky položíme na šalátové listy, na ktoré nakladieme kocky syra a prizdobíme krúžkami cibule.

Zapečený ovčí syr

6 vajec, 500 g ovčieho syra, 250 ml mlieka, 60 g masla, maslo na potretie a vymastenie formy, 500 g lístkového cesta (polotovar), 80 g hladkej múky, na hrot noža mletého bieleho korenia, pol čajovej lyžičky soli

Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr popučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného pomiešania povaríme asi 5 minút. Potom omáčku trocha osolíme, okoreníme mletým bielym korením a necháme vychladnúť (občas ju premiešame). Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a popučený ovčí syr.Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 kruhov veľkých ako tortová forma a všetky na vrchnej strane potrieme maslom. Aj formu vymastíme maslom, uložíme do nej jeden kruh cesta, natrieme ho tenkou vrstvou syra, prikryjeme ďalším kruhom a znova rozložíme vrstvu syra.Postup opakujeme, až kým všetky kruhy cesta neuložíme do formy. Nakoniec priložíme posledný kruh cesta a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Po upečení formu otvoríme, pokrm vyberieme a nakrájame na rezy ako tortu.

Srbský syrový koláč

400 g ovčieho syra, 4 vajcia, 150 g kajmaku, 200 ml kyslej smotany, 500 g múky, 100 ml oleja, soľ

Múku preosejeme, pridáme 1 lyžicu oleja, soľ, malé množstvo vlažnej vody a vypracujeme cesto, ktoré miesime, kým nezmäkne. Potom ho rozdelíme na 6 častí, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút stáť. Z cesta vyvaľkáme 6 tenkých plátkov. Postupne ich z oboch strán opečieme na platni alebo v rúre. Ovčí syr a kajmak pretrieme cez sito a dobre premiešame. Pridáme vajcia, osolíme, opäť dobre zamiešame a nakoniec spojíme s kyslou smotanou. Plech potrieme olejom a ukladáme naň striedavo vrstvy cesta a plnky. Navrch dáme plát cesta. Potrieme ho 3 lyžicami oleja a koláč upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov dozlata.Upečený koláč potrieme vlažnou vodou,
prikryjeme obrúskom a dáme na 10 minút vychladnúť. Potom ho nakrájame a ihneď podávame.

Toskánske makaróny

400 g teľacieho mäsa, 100 ml sladkej pochúťkovej smotany, 200 g čerstvých šampiňónov, 80 g plesňového syra, 100 g ovčieho syra, 100 ml bieleho vína, 400 g makarónov, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 1 cibuľa, 2 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 100 ml mäsového vývaru, zväzok pažítky, soľ

Olej rozpálime vo veľkej panvici, opečieme v ňom mäso nakrájané na malé kocky, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky, pridáme k cibuli a krátko opražíme. Zaprášime múkou, zalejeme mäsovým vývarom a bielym vínom a uvaríme omáčku. Nakoniec opatrne primiešame sladkú smotanu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a worcestrovou omáčkou. Primiešame plesňový syr a mäso.Makaróny varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Cestovinu dáme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom, nakrájanou pažítkou a podávame.

Špagety na kuchárkin spôsob

250 g miešaného mletého mäsa, 100 g nastrúhaného ovčieho syra, 100 ml červeného vína, konzerva olúpaných paradajok, lyžica paradajkového pretlaku, 1 mrkva, 4 jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 100 ml mäsového vývaru, 400 g špagiet, zväzok pažítky, lyžica nasekanej bazalky, lyžica nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ

Olivový olej rozpálime v hrnci a rýchlo v ňom opečieme mleté mäso. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a znova krátko opražíme. Cibuľku a mrkvu očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme k mäsu a spolu opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, podlejeme červeným vínom a mäsovým vývarom, pridáme paradajky a prikryté podusíme asi 40 minút. Ochutíme nasekanými bylinkami, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou.Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút. Horúce, dobre odkvapkané špagety dáme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájanou pažítkou, syrom a podávame.

Paradajkový šalát s ovčím syrom

Na 1 kg stredne veľkých paradajok potrebujeme 2 strúčiky cesnaku, trochu tymiánu, 150 – 200 g čiernych olív, 4 – 5 PL octu, soľ, biele korenie, 6 – 7 PL olivového oleja, 1 cibuľu, cherry paradajky, 200 g ovčieho alebo iného syra

Ocot zmiešame so soľou, korením, posekaným cesnakom, tymiánom. Pridáme olej, polovicu nasekaných olív. Paradajky nakrájané na hrubšie plátky alebo kocky premiešame so zvyškom celých olív, nakrájanou cibuľou a oliv.zálievkou. Misu obložíme kúskami šalátu, na ktoré rozdelíme paradajk.šalát a posypeme syrom. Dozdobíme tymiánom

Panvica s ovčím syrom a olivami

Pór nakrájame na kolieska, papriku na kocky, oboje podusíme na veľkej panvici na oleji (asi 10 minút). Ovčí syr nakrájaný na veľké kocky spolu s olivami rozmiestnime na zeleninu. Vajcia zmiešame s koreninami a soľou a vylejeme na zeleninu. Panvicu prikryjeme pokrievkou a pri celkom miernej teplote pražíme asi 10 minút. Podávame s bagetou a červeným vínom.

Our Services

Worpress

Lorem ipsum dolor amet consectetur adipiscing elit. Nunc mi dui placerat eu faucibus vel, efficitur quis magna. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada.

Read More

Web Design

Lorem ipsum dolor amet consectetur adipiscing elit. Nunc mi dui placerat eu faucibus vel, efficitur quis magna. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada.

Read More

Ecommerce

Lorem ipsum dolor amet consectetur adipiscing elit. Nunc mi dui placerat eu faucibus vel, efficitur quis magna. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada.

Brand Now

SEO

Lorem ipsum dolor amet consectetur adipiscing elit. Nunc mi dui placerat eu faucibus vel, efficitur quis magna. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada.

Read More

Our Team

zahera

Zahera

(HR)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean vel tempor sem. Vestibulum suscipit faucibus sem ut porta. Integer ut justo euismod, auctor turpis et

Alex

Alex

(CEO)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean vel tempor sem. Vestibulum suscipit faucibus sem ut porta. Integer ut justo euismod, auctor turpis et

Alex

Sara

(CCO)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean vel tempor sem. Vestibulum suscipit faucibus sem ut porta. Integer ut justo euismod, auctor turpis et

Mark

Mark

(Manager)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean vel tempor sem. Vestibulum suscipit faucibus sem ut porta. Integer ut justo euismod, auctor turpis et

Testimonials

  • Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit,
    Safira
    (Quia, CEO)
  • At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.
    Alana
    (Wirate, PA)
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
    Sara
    (Yahoo, Manager)

Naši Partneri